CEO-ul Binance prezice Bull Run, deoarece CCTV-ul Chinei transmite acoperire criptografică

20

CEO-ul Binance, Changpeng Zhao (CZ), a făcut o predicție îndrăzneață după ce Televiziunea Centrală a Chinei (CCTV) a difuzat o acoperire despre crypto, descriind-o drept o „afacere mare” care ar putea duce la un bull run pe piață. Acoperirea a inclus un anunț al Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din Hong Kong care afirmă că un sistem de licențiere obligatoriu pentru platformele virtuale de tranzacționare a activelor va fi implementat de la 1 iunie.

Binance se pregătește pentru Bull Run?

CEO-ul Binance a susținut că știrile au generat un zgomot semnificativ în comunitățile vorbitoare de chineză, mulți speculând că acoperirea ar putea duce la adoptarea crescută a cryptomonedelor și la o creștere a prețurilor. Nu este prima dată când o acoperire de acest fel este legată de alergările de tauri pe piața crypto, potrivit CZ.

Predicția Binance CEO CZ. Sursa: CZ pe Twitter.

Anunțul Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din Hong Kong este, de asemenea, semnificativ, deoarece semnalează o îndreptare către o reglementare mai bună a platformelor virtuale de tranzacționare a activelor. Acest lucru ar putea contribui la îmbunătățirea încrederii investitorilor în sector și ar putea deschide calea pentru o adoptare mai largă a cryptomonedelor.

Mișcarea către o mai mare reglementare în Hong Kong ar putea avea, de asemenea, implicații pentru industria crypto mai largă. În condițiile în care autoritățile de reglementare din întreaga lume se confruntă cu modul de reglementare a cryptomonedelor, decizia Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din Hong Kong ar putea oferi un model util pentru alte jurisdicții.

Hong Kong va emite licențe cryptografice

Potrivit unui raport Reuters, autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Hong Kong, Securities and Futures Commission (SFC), a anunțat că va introduce de la 1 iunie un nou regim de licențiere pentru companiile cu active digitale, care va include măsuri de protecție a investitorilor de retail. Mișcarea vine după un an de tulburări în sectorul cryptomonedei, prăbușirea schimbului de cryptomonede FTX anul trecut fiind o lovitură semnificativă.

În noul regim, toate platformele și bursele de tranzacționare vor fi obligate să solicite o licență, cu amenzi și închisoare pentru cei care nu fac acest lucru. SFC a propus, de asemenea, diverse măsuri de protecție a investitorilor, inclusiv stabilirea unei limite de expunere pentru investitorii de retail și permiterea tranzacționării cu amănuntul doar cu jetoane foarte lichide care au fost emise de cel puțin un an.

În plus, companiile vor fi obligate să efectueze verificări ale clienților pentru a se asigura că comercianții cu amănuntul din China, unde tranzacționarea crypto este interzisă, nu sunt acceptați. SFC a subliniat că operatorii au responsabilitatea de a respecta legile și reglementările din jurisdicțiile în care prestează servicii.

Noul sistem va acoperi și comercializarea serviciilor de pe platforme fără licență, SFC avertizând că este o infracțiune emiterea de reclame legate de o platformă fără licență. Elizabeth Wong, șefa unității Fintech a SFC, a declarat că aceasta ar acoperi influențatorii din rețelele sociale care promovează personal serviciile de platforme fără licență pentru investitorii din Hong Kong.

De asemenea, Organizația Internațională a Comisiilor de Valori Mobiliare (IOSCO) a dezvăluit recent o abordare globală a reglementării activelor crypto, subliniind nevoia unei mai mari protecție a consumatorilor. Prăbușirea FTX de anul trecut a alimentat îngrijorarea că consumatorii nu erau suficient de protejați, iar noul regim de reglementare din Hong Kong încearcă să abordeze aceste preocupări.

În general, în ciuda incertitudinilor legate de condițiile actuale ale pieței crypto, perspectiva optimistă a CEO-ului Binance CZ privind acoperirea recentă a crypto-ului de către CCTV și anunțul Comisiei de Reglementare a Valorilor Mobiliare din Hong Kong este un semn pozitiv pentru industrie.

 

 

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online