Cererea de eliberare pe cauțiune a lui Andrew Tate a fost respinsă de o instanță din România

52

 

Tribunalul București a respins o cerere de eliberare pe cauțiune a personalității din social media Andrew Tate.

Tate a fost arestat împreună cu fratele său, Tristan, și cu două femei din România în decembrie. Nici frații și nici femeile nu au fost încă inculpați.

Influencerul controversat a cerut instanței să fie eliberat pe cauțiune, dar cererea sa a fost respinsă. Instanțele românești l-au descris anterior pe Andrew Tate ca fiind un risc de fugă.

Până în prezent, cei doi și-au văzut detenția prelungită de trei ori, de fiecare dată adăugând 30 de zile. Detenția lor actuală este până la 29 martie, dar instanțele pot prelungi detenția până la 180 de zile în total, potrivit DW.

Procurorii susțin că frații Tate constrângeau femeile să producă conținut pornografic. Un misogin autodeclarat, Tate locuia în România din 2017.

Televiziunea publică din România, TVR, a raportat că Tate și-a fixat cererea de eliberare pe cauțiune pe motiv că era bolnav și că condițiile de arestare îi puneau viața în pericol. De asemenea, el a încercat să atragă de partea sa legislatori români de dreapta și a încercat să intimideze presupusele victime. Tate s-a plâns anterior de condițiile de trai din celula sa.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online