Ciutacu la comisia Udrea: Toate trusturile media au primit fonduri de la MT

38

– Ziaristul Victor Ciutacu a sustinut marti, in fata comisiei Udrea, ca aparitiile televizate ale ministrului Turismului ar fi fost platite, toate trusturile media fiind beneficiare de fonduri ale institutiei.

.

Victor Ciutacu a spus, interpelat de social-democratul Nicolae Banicioiu, ca Elena Udrea nu ar fi aparut la televiziunile din România nici intr-un procent de 10% daca “nu avea de cheltuit niste milioane de euro”.

Potrivit ziaristului, “faptul ca doamna Udrea se da cu calul, cu bicicleta” nu constituie, jurnalistic vorbind, o stire, iar, personal, ar fi relatat “cât de penibil se comporta un demnitar aflat in serviciu public”.

Întrebat de Baniciou daca sugereaza ca ministrul ar fi cumparat “bunavointa” jurnalistilor, Ciutacu a raspuns: “A sefilor de redactii”.

Ciutacu a sustinut, in continuare, ca publicaţia la care lucrează a fost primul ziar care a dezvăluit cuantumul sumelor incasate sau de incasat in viitor de catre posturile de televiziune din România, inclusiv de cele din propriul trust media.

“Toata lumea s-a canalizat pe Realitatea si Antena 3. Nu! Altii au beneficiat de mult mai multi bani, iar doamna Udrea de mult mai multa mediatizare. Opincile nu si le-a pus nici la Antena 3, nici la Realitatea. Si le-a spus in trustul care i l-a adus pe Bregovici olecuta mai scump si care a dat o scena de 20.000 pe care ne-a vândut-o cu 65.000. Toti au luat. Cum cântau baietii aia de dupa blocuri: “e foame de bani”“, a declarat Victor Ciutacu.

În contextul acestor afirmatii, Adriana Saftoiu a declarat ca simte nevoia sa-i ia apararea ministrului Udrea.

“Daca doamna Udrea a simtit nevoia sa urce pe cal, doar de presa a depins sa fie mediatizata sau nu”, a spus deputatul PNL. “Si am spus eu ca nu a depins de presa?”, i-a replicat Ciutacu.

“Nu, dar simteam nevoia sa-i iau apararea”, a continuat Saftoiu. “În sfârsit avem o stire: Adriana Saftoiu ii ia apararea doamnei Udrea. Multumesc pentru premiera”, a incheiat Ciutacu.

Comisia parlamentara de ancheta in cazul Udrea a inceput marti audierile, in fata deputatilor fiind chemati mai multi reprezentanti ai presei care au scris despre presupuse nereguli la Ministerul Turismului privind cheltuirea banilor publici.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online