Clean Recycle: 700 de companii au reciclat 30.000 de tone de deșeuri în 3 luni, reducând emisiile de CO2 în România

76

 

Un număr de peste 700 de companii din România au reciclat și valorificat aproape 30.000 de tone de deșeuri în perioada septembrie – decembrie 2022, în principal sticlă, plastic, PET, hârtie și carton, oțel, aluminiu și lemn. Potrivit unei noi platforme de calcul al emisiilor de CO2 lansată recent de Clean Recycle, acest lucru s-a tradus prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) în peste 29.000 de tone în țară în aceeași perioadă.

“În această perioadă, companiile au raportat autorităților de mediu 46.000 de tone de deșeuri de ambalaje introduse pe piață, generând emisii de CO2. Cel puțin 60% din această cantitate a fost reciclată, contribuind astfel semnificativ la reducerea amprentei de carbon la nivel local”, a declarat Clean Recycle.

În contextul datelor Clean Recycle, companiile care au reciclat cele mai mari cantități de deșeuri de ambalaje în ultimele 3 luni ale anului trecut au fost cele din retail, cum ar fi Metro Cash & Carry România sau Profi.

“Activitatea de reciclare, precum și întreaga noțiune de sustenabilitate, sunt încă destul de vagi în România. Tocmai de aceea, noua platformă de calcul al CO2 lansată de Clean Recycle indică în mod direct și palpabil impactul pe care îl ai asupra mediului atunci când reciclezi, calculând proporțional cantitatea de emisii de CO2 reduse. Începând cu sfârșitul anului trecut, companiile din portofoliul nostru primesc lunar un raport al acestui calcul și pot astfel să vadă date concrete despre impactul acțiunilor lor directe sau pe care le desfășoară împreună cu consumatorii asupra mediului”, a declarat Cosmin Monda, fondator și CEO Clean Recycle.

În 2021, România a înregistrat 79 de milioane de tone de emisii de carbon din toate industriile, ceea ce reprezintă o creștere de 5 milioane de tone față de 2020, precizează aceeași sursă.

Clean Recycle gestionează un portofoliu de peste 700 de companii care produc și pun pe piață deșeuri de ambalaje, active pe întreg teritoriul României, din domenii precum FMCG și retail, agribusiness, automotive, distribuție, producție industrială și farmaceutică.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online