Compania aeriană românească AirConnect începe să opereze zboruri regulate interne și internaționale

52

 

AirConnect, o companie aeriană românească înființată în 2022, a declarat că a început să opereze zboruri regulate către destinații interne și internaționale pe 27 martie. În plus, noi rute de vară vor fi introduse în iunie.

Începând cu 27 martie, transportatorul aerian zboară din București spre Sibiu, Suceava, Baia Mare și Târgu Mureș de mai multe ori pe săptămână. În plus, de două ori pe săptămână, transportatorul aerian face legătura între București și Budapesta, în Ungaria.

De asemenea, de două ori pe săptămână, AirConnect zboară de la Cluj-Napoca la Budapesta.

“Ne-am propus să devenim prima opțiune de zbor pentru pasagerii din sud-estul Europei, iar astăzi am făcut un prim pas în această direcție. Ne bucurăm că putem oferi românilor o conexiune ieftină, sigură, rapidă și confortabilă între capitală și unele dintre cele mai mari orașe din țară”, a declarat Tudor Constantinescu, director general al AirConnect.

“Lucrăm în mod activ pentru a diversifica rutele. Vom opera zboruri noi în trei luni, în special pentru sezonul de vară. Cel mai probabil, din toamnă, vom extinde lista de destinații atât interne, cât și externe”, a adăugat el.

Zborurile de vară care vor fi operate începând cu luna iunie a acestui an vor fi între București și Dubrovnik și Constanța și Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara.

Flota AirConnect include în prezent două aeronave ATR 72-600 cu 68 de locuri. Compania a declarat că va crește numărul de avioane la patru, având în vedere obiectivul său de a deveni lider de piață pe segmentul zborurilor regionale.

Zborurile sunt disponibile online pe site-ul companiei și pe aplicația mobilă, dar și prin intermediul agențiilor partenere, al sistemului global de distribuție Amadeus și al principalelor platforme online din țară și din străinătate.

În 2022, AirConnect a operat zboruri charter către Grecia și Turcia în parteneriat cu turoperatori precum Karpaten Turism, Dertour, Cocktail Holidays și AeroVacante.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online