Compania austriacă Enery Holding a finalizat preluarea activelor de energie verde de 81 MW de la Jade Power

98

 

Banca BCR din România și grupul său mamă Erste Group au aranjat finanțarea necesară pentru ca Enery Power Holding să preia capacitățile de producție de energie verde de 81MW deținute în România de Jade Power Trust din Canada pentru un preț de 70 milioane de euro.

Portofoliul include proiecte fotovoltaice, eoliene și hidro, inclusiv parcul eolian Dorobanțu cu o capacitate instalată de 45MW, potrivit Profit.ro.

Valoarea tranzacției s-a ridicat la aproximativ 70,32 milioane de euro, din care 66 milioane de euro reprezintă plata netă în numerar primită la momentul finalizării vânzării.

BCR a confirmat că a semnat o facilitate de credit de rang superior, care include finanțare pe termen lung și reînnoibilă, pentru a finanța achiziția.

Enery Power Holding, cu sediul la Viena, are operațiuni în Republica Cehă, Slovacia și Bulgaria. După achiziționarea activelor Jade Power, Enery își mărește portofoliul total la 273 MW și își consolidează prezența pe piața românească de energie regenerabilă.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online