Compania Salrom raportează profituri record în 2022, înainte de planificata listare la BVB

57

 

În prezent, Societatea Națională a Sării din România (Salrom), a anunţat că a obținut, anul trecut un profit net de 141,7 milioane de lei, în creștere cu 135,4% față de anul 2021, potrivit raportului anual al Fondului Proprietatea (FP), acționarul minoritar al companiei (49%).

În contextul financiar, veniturile din exploatare au crescut cu 39%, la 521 mil. lei (104 mil. euro), potrivit News.ro.

Concret, pe data de 5 iulie 2021, AGA a Salrom a aprobat de principiu listarea companiei la Bursa de Valori București (BVB) prin oferta publică de vânzare a acțiunilor companiei deținute de Fond.

La data de 27 iulie 2022, Guvernul a aprobat un Memorandum de susținere a listării Salrom prin oferta publică de vânzare a acțiunilor societății deținute de Fond, reprezentând o etapă cheie în procesul de listare a societății.

Iar, în luna ianuarie 2023, acționarii au aprobat relansarea procesului de selecție a membrilor consiliului de administrație conform OUG nr. 109/2011, procesul de selecție fiind realizat la nivelul Ministerului Economiei.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online