Companiile OMV Petrom şi Nuclearelectrica sunt gata să plătească dividende mari

82

 

Conducerea companiei de petrol și gaze OMV Petrom (BVB: SNP) și a companiei de energie nucleară Nuclearelectrica (BVB: SNN) au convocat acționarii pentru a aproba distribuirea de dividende care, dacă vor fi aprobate, vor duce la randamente ridicate de 7,8% și, respectiv, 9,4%.

Astfel, dividendele vor fi distribuite din profiturile restante raportate pentru anul 2022.

Compania de gaze Romgaz nu a anunțat încă planurile de distribuire a dividendelor, dar a raportat, de asemenea, o creștere semnificativă a profitului său net.

OMV Petrom intenționează să distribuie sub formă de dividende 2,3 mld. lei din profitul net record de 10,3 mld. lei înregistrat în 2022, potrivit Ziarul Financiar. Rămâne neclar dacă societatea ar trebui să plătească contribuția de solidaritate pentru 2022, deoarece experții autorității fiscale ANAF încă evaluează situația financiară.

Conducerea executivă a OMV Petrom’ își menține intenția de a propune distribuirea unui dividend special în 2023, a cărui valoare exactă va fi anunțată la jumătatea anului 2023 – posibil în funcție de decizia autorității fiscale privind contribuția de solidaritate.

Nuclearelectrica intenționează să distribuie sub formă de dividende 1,28 mld. lei din profitul net de 2,73 mld. lei obținut anul trecut, informează ZF.

Recent, statul a aprobat un memorandum care mandatează reprezentanții să ceară 90% din profiturile companiilor subordonate, cu excepții în cazul în care companiile au planuri de investiții ambițioase.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online