CompaniileTeraplast şi ONE au fost incluse în indicele ROTX al Wiener Börse

45

 

Acțiunile grupului industrial diversificat Teraplast (BVB: TRP) și ale grupului imobiliar ONE (BVB: ONE) au fost incluse de către Bursa de Valori din Viena în indicele ROTX, în urma revizuirii componenței acestuia, care va intra în vigoare începând cu 20 martie 2023.

În afirmaţiile sale, “Includerea acțiunilor TeraPlast în indicele ROTX EUR confirmă faptul că vizibilitatea TRP este în creștere la nivel regional, respectiv la Bursa din Viena”, a declarat Alexandru Stânean, directorul general al TeraPlast. Acțiunile companiei sunt prezente și în indicii FTSE Russell.

Menținerea acțiunilor TRP în indicii Small Cap și Global All Cap a fost reconfirmată la revizuirea semestrială din februarie 2023.

Mai mult, în afară de indicele ROTX, acțiunile ONE sunt, la rândul lor, incluse în indicii FTSE Russell.

În contextul bursier, indicele ROTX este un indice de preț ponderat în funcție de capitalizare și este alcătuit din 15 acțiuni românești de tip blue chip tranzacționate la Bursa de Valori București (BVB).

Calculat în EUR, USD și RON și diseminat în timp real de Wiener Börse, ROTX este conceput ca un indice tranzacționabil și este utilizat ca suport pentru produse structurate. Compoziția indicelui este revizuită trimestrial.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online