Creșterea Nvidia stimulează viitorul Nasdaq, în timp ce debaclul privind plafonul datoriei afectează Dow Jones

17

Futurile bursiere americane au fost mixte joi, deoarece rezultatele Nvidia au stimulat tehnologia, dar preocupările legate de plafonul de datorie au cântărit Dow.

Cum se tranzacționează contractele futures ale indicilor bursieri
S&P 500 futures
ES00,
+0.66%
au crescut cu 21 puncte, sau 0,5%, la 4147

Contractele futures ale indicelui Dow Jones Industrial Average
YM00,
-0.16%
a scăzut cu 107 puncte, sau 0,3%, la 32747

Nasdaq 100 futures
NQ00,
+1.82%
a sărit de 225 de puncte, sau 1,6%, la 13875

Miercuri, indicele Dow Jones Industrial Average
DJIA,
-0.77%
a scăzut cu 256 de puncte, sau 0,77%, până la 32800, S&P 500
SPX,
-0.73%
a scăzut cu 30 de puncte, sau 0,73%, la 4115, iar Nasdaq Composite
COMP,
-0.61%
a scăzut cu 76 de puncte, sau 0,61%, la 12484.

Ce stimulează piețele

Preocupările fiscale recurente se luptă cu o paradigmă tehnologică emergentă pentru conducerea pieței. Temerile legate de termenul limită iminent al plafonului datoriei sunt contracarate de efervescența legată de inteligența artificială pentru a oferi o bifurcație puternică.

Futures pentru Dow Jones Industrial Average – un indicator care se poate spune că în prezent este mai sensibil la condițiile economice mai largi – a fost sub presiune joi devreme, în timp ce futures pentru Nasdaq 100 bogat în tehnologie – alimentat de optimismul privind o schimbare seculară a IA – a crescut puternic.

“Perspectiva ca guvernul american să nu-și poată îndeplini obligațiile financiare continuă să fie o influență cheie asupra sentimentului investitorilor pe piețele globale de acțiuni”, a declarat Derren Nathan, șeful departamentului de cercetare a acțiunilor la Hargreaves Lansdown.

Rucsiuni la capătul scurt al pieței de trezorerie – unde unele randamente ale facturilor de 1 lună
TMUBMUSD01Y,
5.128%
au depășit 7% – ilustrează anxietatea traderilor că, dacă Congresul nu ajunge la un acord pentru a prelungi plafonul de îndatorare, guvernul american ar putea intra tehnic în incapacitate de plată la începutul lunii iunie.

Agenția de rating Fitch a anunțat miercuri târziu că a plasat ratingul de credit AAA al Washingtonului sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare, având în vedere ceea ce a numit “lupta împotriva plafonului datoriei”.

Cu toate acestea, rezultatele și comentariile producătorului de cipuri Nvidia
NVDA,
-0.49%,
ale cărui acțiuni au crescut cu 25% în acțiunea premarket, au sporit speranțele că AI va oferi următoarea perioadă de creștere puternică pentru o serie de companii de tehnologie.

“Revoluția AI poate face mult zgomot, dar rezultatele firmei de microcipuri Nvidia sugerează o anumită substanță în spatele hype-ului”, a declarat Russ Mould, director de investiții la AJ Bell.

CS.ai Inc.
AI,
+2.54%
și Advanced Micro Devices
AMD,
+0.14%
s-au numărat printre cei care s-au scăldat în strălucirea AI a Nvidia la începutul zilei de joi.

Optimismul cu privire la semiconductori a fost de bun augur pentru sectorul tehnologic mai larg, potrivit lui Mark Newton, șeful strategiei tehnice de la Fundstrat: “Semis în termeni relativi la tehnologia mai largă, are potențialul de a se întoarce la noi maxime din toate timpurile în această săptămână pe bază de raport. Ar fi important și pozitiv ca acest sector de vârf să arate o astfel de forță.”

Actualizările economice americane stabilite pentru publicare joi includ datele săptămânale inițiale ale cererilor inițiale de șomaj și a doua citire a PIB-ului din primul trimestru, ambele la 8:30 a.m. Eastern. Vânzările de case în așteptare pentru aprilie vor fi publicate la ora 10 a.m..

Oficialii Fed care fac comentarii includ președintele Richmond Fed, Tom Barkin, care vorbește la 9:50 a.m. și președintele Boston Fed, Susan Collins, care vorbește la 10:30 a.m.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online