Crucea Roșie Română inaugurează prima bucătărie mobilă pentru ucraineni în București

340

 

Crucea Roșie Română a inaugurat recent, la Romexpo, prima bucătărie mobilă pentru cetățenii ucraineni din București.

“Acest proiect este menit să ofere sprijin în timp real celor aflați în situații de urgență, cum sunt cetățenii ucraineni din țara noastră”, a declarat Raluca Mihalache, expert în comunicare al Crucii Roșii Române, citată de G4Media.

Ea a explicat că bucătăria mobilă de urgență este un vehicul specializat, echipat pentru a furniza alimente și băuturi calde în situații de criză sau dezastre naturale. Ușor de transportat, bucătăria, formată din două părți care pot fi folosite și separat, poate pregăti peste 1.5000 de porții de mâncare caldă pe zi.

“Bucătăria mobilă pe care o prezentăm astăzi este un exemplu de inovație și de adaptare la situațiile de urgență, atunci când condițiile meteorologice sau dezastrele naturale afectează în mod negativ aprovizionarea cu alimente. Bucătăria mobilă este proiectată pentru a fi ușor de transportat în locația necesară și este dotată cu un generator propriu care poate asigura independența față de rețeaua națională de energie electrică”, a declarat Marius Ion, director de logistică și achiziții în cadrul organizației.

“Echipamentul de gătit din bucătăria mobilă este adaptat pentru a fi utilizat în aer liber în cazul în care clădirile sunt distruse sau inaccesibile. Este operată de personal specializat sau de voluntari instruiți în prealabil și poate servi o mare varietate de mese calde pentru a satisface nevoile nutriționale ale celor afectați de urgențe și dezastre. Cele două bucătării mobile pot pregăti peste 1.500 de porții de mâncare caldă pe zi”, a adăugat el.

Bucătăria va staționa la Romexpo timp de o lună, timp în care va oferi mese calde pentru 12.300 de cetățeni ucraineni, pregătite de Chef Foa și de personalul bucătăriei Stradale.

“Din prima zi, Crucea Roșie Română a lucrat intens pentru a oferi asistență, începând cu alimente, adăposturi și tot ceea ce este necesar pentru a ajuta refugiații”, a declarat Emilie Goller, șefa delegației Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie din România.

“Rapiditatea cu care oamenii, guvernul român și organizația Crucea Roșie au reacționat merită laude. Încă din prima zi a conflictului, autoritățile locale și comunitatea au primit refugiații cu compasiune și demnitate”, a declarat Ahmed Patel, șeful Departamentului de Politică Externă și Securitate din cadrul Ambasadei Marii Britanii în România.

El a adăugat că Regatul Unit a trimis, de asemenea, experți în regiune și a furnizat provizii Ucrainei, inclusiv medicamente și alimente.

“În primul rând, vreau să mulțumesc poporului român, Guvernului României și Primăriei Municipiului București pentru tot sprijinul, ospitalitatea și asistența oferită cetățenilor noștri. Sperăm să ne întoarcem acasă cât mai curând posibil. Mulți oameni au rămas în Ucraina și sunt acum în pericol, motiv pentru care sperăm să primim sprijin și în viitor. Vă mulțumim foarte mult!”, a declarat Anna Honcharova, secretar I la Ambasada Ucrainei în România.

În ultimele 12 luni, Societatea Română de Cruce Roșie a sprijinit aproape 600.000 de ucraineni vulnerabili cu alimente, produse de igienă, servicii de sănătate și de sprijin psihosocial, servicii de integrare pentru copii și adulți, precum și alte intervenții, cum ar fi crearea de magazine sociale, implementarea de cursuri de limba română sau engleză și organizarea de activități de orientare profesională.

“Generozitatea poporului român ne-a ajutat să trimitem în Ucraina 462 de camioane încărcate cu peste 5.000 de tone de materiale de primă necesitate, care au ajuns la mii de persoane vulnerabile”, a precizat Crucea Roșie Română.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online