Cu 60% mai puţini suplinitori, în anul şcolar 2010-2011

45

Unităţile şcolare vor avea cu 60% mai puţini suplinitori cu studii necorespunzătoare postului în anul şcolar care începe pe 13 septembrie, a declarat joi (2 septembrie 2010) într-o conferinţă de presă, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.

Acesta a precizat că a fost redus, de asemenea, cu 52% personalul didactic pensionat din unităţile de învăţământ şi cu 34% personalul didactic asociat. Daniel Funeriu a mai afirmat că anul acesta doar un procent de 0,71% dintre cadrele didactice nu ştia unde va preda de la 1 septembrie, faţă de anul trecut când procentul era de zece ori mai mare.
Demnitarul a arătat că rata de reînnoire a manualelor este între 20 şi 25%, anual, MECTS cheltuind pentru achiziţia de rechizite pentru 670.000 de copii între 18 şi 20 de milioane de lei. Banii economisiţi provin din retragerea finanţării pentru Academia de Ştiinţe Tehnice, Academia Oamenilor de Ştiinţă şi Academia de Ştiinţe Medicale.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online