Cum se desfășoară Conferința Web 2023, programată pentru 4-5 octombrie

27

 

Ryan Singer, unul dintre cei mai importanți specialiști din lume în dezvoltarea de produse și autorul cărții “Shape Up” – o carte de referință în domeniu, este unul dintre cei care sparg gheața printre cei 60 de vorbitori de la ediția din acest an a How to Web, cel mai important loc de întâlnire din Europa de Est pentru pasionații și profesioniștii din domeniul tehnologiei, start-up-uri și investitori. Cea de-a 12-a ediție a How to Web va avea loc în persoană, pe 4 și 5 octombrie, la Face Convention Center București.

Ryan Singer este bine cunoscut pentru viziunea sa inovatoare asupra produselor digitale, după ce a dezvoltat numeroase metodologii și caracteristici folosite de milioane de oameni în cei peste 17 ani în care a ocupat diverse funcții de conducere la Basecamp, una dintre cele mai recunoscute companii de software din lume. În această perioadă, a influențat profund modelul de afaceri adoptat de companiile de produse: de la licențiere la Software as a Service. Căutând întotdeauna să înțeleagă imaginea de ansamblu, rolul său a evoluat de la UI Designer la Product Manager și Head of Strategy.

Este autorul cărții Shape Up: Stop Running in Circles and Ship Work that Matters, un bestseller despre managementul dezvoltării de software care a schimbat modul în care multe echipe de software vorbesc despre modelarea proiectelor și țintirea necunoscutului. Metodologia Shape Up ajută echipele de dezvoltare să construiască modelul mental, instrumentele și limbajul pentru a rezolva problemele de livrare a produselor și de proces.

La fiecare etapă, a trebuit să rezolve probleme într-un domeniu nou, folosind metode care nu sunt predate în școli. Acest lucru l-a determinat să dobândească un set unic de instrumente de cercetare și strategie pentru a “vedea în întuneric” atunci când nimeni altcineva nu știa unde să meargă.

Start-up-urile românești Digitail și Planable vin la How to Web 2023

Printre alți experți globali se numără și James Mayes, cofondator și fost director executiv al Mind the Product, cea mai mare comunitate de manageri de produs din lume, și Ivan Brezak Brkan, director de conținut pentru dezvoltatori la Infobip.

Alături de aceste nume internaționale, pe scenele How to Web vor urca și reprezentanți ai ecosistemului local de tech & startups, precum Sebastian Gabor și Ruxandra Pui, fondatorii Digitail, o companie care a primit recent o investiție de 11 milioane de dolari, sau Xenia Muntean, co-fondatoarea Planable, o soluție inovatoare de management al rețelelor sociale.

Tema acestei ediții este reziliența și are sloganul “Keep Building”, venind ca un îndemn la găsirea resurselor potrivite pentru a naviga în contextul actual în domeniul tehnologiei.

“Misiunea principală a How to Web este de a permite accesul la resurse și conexiuni pentru oricine dorește să creeze sau să contribuie la dezvoltarea de produse și servicii care utilizează tehnologia. Încă de la începuturile sale, în 2009, ne-am păstrat rolul de facilitator în această comunitate. În ultimii ani am învățat că reziliența și capacitatea de adaptare sunt cele mai importante atribute în perioade de incertitudine. În acest an, dorim să îi susținem și să îi încurajăm pe toți cei care simt această incertitudine să continue să construiască și să ni se alăture în octombrie cu o atitudine #KeepBuilding. Europa de Est este un hub de oameni talentați în tehnologie, așa că motorul nostru este să transformăm How to Web într-un context de business în care aceștia pot întâlni experți globali, investitori, fondatori de succes și echipe dedicate, pot învăța și descoperi alți profesioniști ca ei, pentru a găsi cele mai bune idei și soluții la provocările lor”, a declarat Monica Zara, Head of Conference la How to Web.

Un “festival al inovației” la care sunt așteptați peste 2.500 de participanți

Peste 2.500 de participanți la How to Web Conference 2023 vor avea parte de o experiență similară unui “festival al inovației”, beneficiind de toate aceste componente ale evenimentului:

2 etape cu experți globali și locali în dezvoltarea de produse și strategii de creștere de succes
O etapă dedicată start-up-urilor cu Demo Days, pitch-uri și subiecte de interes pentru fondatori și investitori
Q&A Stage, unde aceștia au ocazia să interacționeze cu cei mai mari pionieri ai industriei
Competiție Spotlight cu cele mai relevante start-up-uri din Europa de Est
Networking prin intermediul aplicației evenimentului și a zonelor dedicate
Interacțiune directă cu cele mai noi start-up-uri și tehnologii prezentate în zona Expo
Zone pentru a petrece timp cu echipa sau cu alți participanți la conferință, cum ar fi chill zone, zona de mâncare, petrecere
Pre-evenimente dedicate comunităților, investitorilor, fondatorilor și cercetătorilor

Biletele pentru conferința How to Web Conference 2023 pot fi achiziționate prin intermediul platformei co la prețul Very Early Bird, începând de la 129 de euro. Start-up-urile pot beneficia de un preț special după ce aplică.

Sursa – www.romaniajournal.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online