Cum se jefuieşte un spital

27

Din 2006, spitalul din Vaslui are contract de colectare a deşeurilor medicale, de peste 100.000 de euro/an, cu firma Mavexped SRL, nimeni alta decât firma de familie a şefului de la Administrativ, Viorel Cristea.

Ironic, Viorel Cristea este unul dintre bugetarii de lux pe care premierul Emil Boc se chinuieşte să-i dibuiască, însă fără să le dea de urmă. Şeful serviciului Administrativ al spitalului din Vaslui sfidează şi vine la muncă la volanul unui Mercedes clasa E, de circa 50.000-60.000 de euro, informeaza Evenimentul Zilei.

Colectarea deşeurilor la această unitate este o afacere de peste 100.000 de euro/an, bani care intră în buzunarul familiei Cristea. Şeful de la Administrativ spune că a divorţat de soţia sa în 2007 şi că nu se află în situaţie de incompatibilitate. Sorina Cristea este, într-adevăr, unic acţionar la Mavexped, însă cei doi soţi divorţaţi locuiesc bine-mersi împreună.

Da, am primit o maşină de la firmă, care-i problema? Eu doar o împrumut”, comentează el ritos.

Mai mult, numărul de contact al firmei este chiar mobilul şefului de la spital. „Da, a rămas de pe timpuri aşa, trebuia schimbat”, mai spune Cristea fără să clipească.

Cei care sună pe numerele de fix afişate pe site-uri şi cer o ofertă sunt direcţionaţi spre Viorel Cristea şi primesc numărul lui de mobil.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online