CVC și Elliott depun oferte pentru o parte din lanțul Cineworld aflat în dificultate

34

CVC Capital Partners și Elliott Management se numără printre pretendenții care au depus oferte pentru anumite părți ale Cineworld, în timp ce lanțul de cinematografe cu datorii pregătește o ieșire din procedura de faliment.

Grupul de cumpărare CVC și fondul de investiții Elliott au făcut oferte pentru afacerile Cineworld din Israel și Europa de Est, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune. Ofertele au fost raportate pentru prima dată de Sky News.

Luna trecută, Joshua Sussberg, un avocat care acționează pentru Cineworld, a declarat în fața unei instanțe de faliment din Texas că operatorul de cinematografe în dificultate a primit “multe oferte” pentru operațiunile sale din afara SUA și a Regatului Unit, dar numai “un anumit interes strategic” pentru întreaga sa activitate.

Cineworld – care deține 128 de cinematografe în Marea Britanie sub brandurile Cineworld și Picturehouse și 511 cinematografe în SUA sub brandul Regal – administrează, de asemenea, Cinema City în șase țări din Europa de Est și Planet Cinema în Israel.

Atât CVC, cât și Elliott au vărsat bani în sectorul de agrement în ultimii ani. CVC deține participații în turneul internațional de rugby Six Nations și în operatorul de parcuri de vacanță din Marea Britanie Away Resorts, după ce anterior a deținut Sky Bet și Formula 1. La începutul acestei luni, Elliott a investit în extinderea lanțului britanic de sushi Wasabi.

CVC și Elliott nu au depus oferte pentru operațiunile Cineworld din SUA și Marea Britanie, cele mai mari două piețe ale lanțului. CVC, Elliott și Cineworld au refuzat să comenteze.

Cineworld, care a intrat sub protecția falimentului din capitolul 11 în septembrie anul trecut, după ce s-a prăbușit sub o datorie netă și obligații de leasing de 8,8 miliarde de dolari, a declarat anterior că face presiuni pentru o vânzare a întregii sale afaceri.

Dar o persoană apropiată de procesul de faliment a spus: “Nu, nu, nu: “Nu este o idee stupidă să ne gândim să vindem o parte din afacere pentru a reduce cantitatea de capital nou necesar” atunci când “compania va ieși din faliment în lunile următoare”.

Termenul limită pentru ultima ofertă este stabilit pentru luna viitoare. Avocații Cineworld și creditorii săi garantați avansează cu planurile pentru un schimb de datorii contra acțiuni încă de la sfârșitul lunii mai, ceea ce ar da creditorilor controlul asupra afacerii. Cineworld a declarat anterior că se așteaptă ca acționarii actuali ai companiei să fie eliminați în cadrul procedurii de faliment.

Capitalizarea de piață a Cineworld este în prezent de doar 35 milioane de lire sterline. Săptămâna trecută, Cineworld a declarat că “rămâne în discuții cu principalele părți interesate” cu privire la un plan de reorganizare “care să maximizeze valoarea în beneficiul grupului și al părților sale interesate”. De asemenea, a precizat că procesul de vânzare, care a fost demarat la începutul lunii ianuarie, “continuă în paralel”.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online