Decanul Universității Babeș-Bolyai, Călin Hințea a primit un premiu internațional de la American Society for Public Administration

72

 

Călin Hințea, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost distins cu Premiul Internațional pentru Administrație Publică al Societății Americane (ASPA) pentru Administrație Publică, 2023.

“Premiul Internațional pentru Administrație Publică onorează persoanele și organizațiile care contribuie la domeniul administrației publice la nivel internațional. Acesta este acordat unei persoane care deține cetățenia unei alte națiuni decât Statele Unite; trăiește și lucrează într-o altă națiune decât Statele Unite; și contribuie semnificativ la domeniul administrației publice ca cercetător, practician sau ambele – așa cum demonstrează publicațiile, premiile, distincțiile și mărturiile colegilor și beneficiarilor activității destinatarului”, precizează asociația.

Fostul profesor adjunct la Michigan State University a impresionat comisiile cu eforturile sale de a moderniza educația în domeniul administrației publice în Europa de Est, mai ales în România, unde conduce facultatea. Facultatea predă la departamentele de administrație publică, sănătate publică, jurnalism, comunicare și relații publice, media digitală, publicitate și științe sociale în limbile română, engleză, maghiară și germană.

“În selectarea profesorului Hințea pentru acest premiu, comitetul ASPA a fost impresionat de eforturile sale de pionierat pentru modernizarea și ridicarea educației în domeniul administrației publice în Europa de Est. De asemenea, au fost impresionați de eforturile sale de a promova conexiuni productive în regiune și la nivel global”, adaugă organismul de acordare a premiului.

În plus, Hințea conduce și NISPAcee – Rețeaua Institutelor și Școlilor de Administrație Publică din Europa Centrală și de Est, unde a câștigat premiul Alena Brunovska pentru excelență în predarea administrației publice în 2013.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online