Degeaba reduce BNR dobanda. Creditele pentru populaţie se scumpesc

34

Dobanda medie la creditele de consum in lei din sold acordate populatiei pe un termen cuprins intre un an si cinci ani a crescut de la 18,15% la 18,56% in perioada ianuarie-noiembrie 2009, interval de timp in care BNR a redus dobanda-cheie de la 10% la 8%.

.
In acelasi timp, dobanda medie la creditele de consum in lei din sold acordate populatiei pe un termen de peste cinci ani a crescut de la 16% la 16,22%, potrivit datelor publicate de banca centrala.

Pe fondul intarzierilor la plata, unele banci au apelat la majorarea de dobanda la creditele acordate populatiei pentru a-si acoperi cheltuielile cu provizioanele. “In contractul meu de credit, scrie ca daca intarzii cu 60 de zile plata ratei la banca, dobanda creste cu doua puncte procentuale”, spune un client al unei banci de top.

Integral in Ziarul Financiar

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online