Deputații români au elaborat un proiect de lege pentru vouchere de vacanță în companiile private

66

 

În contextul socio-politic din România, un grup de parlamentari din partidele aflate la guvernare, a elaborat un proiect de lege prin care tuturor angajaților din țară, inclusiv celor din companiile private, să li se prelungească de la bugetul de stat voucherele de vacanță începând cu anul 2024.

Astfel, “Considerăm că acest mecanism (care există în sectorul public) poate fi extins și pentru cei aproximativ 4,2 milioane de angajați din sectorul privat, astfel încât aceștia să beneficieze de vouchere de vacanță finanțate de la bugetul de stat, în valoare de 1.450 de lei pe an, din sumele pe care le contribuie deja sub formă de impozit pe venit și/sau contribuții de asigurări sociale”, se arată în memorandumul redactat odată cu proiectul de lege, potrivit Adevarul.

Din punct de vedere financiar, efortul bugetar pentru acordarea voucherelor de vacanță pentru aproximativ 4,2 milioane de angajați din sectorul privat este estimat la 6,1 mld. lei (1,2 mld. euro, 0,4% din PIB).

Cu toate acestea, autorii proiectului de lege susțin că efectul global este pozitiv, deoarece aproximativ 60%-65% din bani se vor întoarce la bugetul de stat sub formă de TVA, impozite, impozit pe salarii și impozit pe profit. “Diferența (până la 100%) se va regăsi în efectul economic generat”, se arată în declarație.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online