Discounterul german Penny alocă 160 mil. euro pentru extinderea în România

175

 

Subsidiara din România a retailerului german de discount Penny a primit o injecție de capital de 160 mil. euro din partea grupului-mamă pentru a-și extinde lanțul pe piața locală, a anunțat Ziarul Financiar.

Astfel, compania Rewe Projektentwicklung România, care operează pe plan local investițiile imobiliare ale Penny, a primit în decembrie 2022 aproape 80 mil. euro din Germania. Ulterior, în ianuarie 2023, a fost injectată o sumă similară.

În planurile pentru acest an, retailerul plănuiește să deschidă 35-40 de magazine, cel mai rapid ritm de la intrarea pe piață și de aproape două ori mai rapid decât media ultimului deceniu.

Aşadar, discounterul german se numără printre puținele companii care au anunțat accelerarea dezvoltării pe plan local – alături de Carrefour – într-un moment în care unii jucători încetinesc deja expansiunea din cauza contextului economic și a inflației care a dus la creșterea costurilor de construcție.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online