Dragnea: România deschide anul acesta în China expoziţia Comorile Româneşti, cu obiecte inestimabile de patrimoniu

35

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, a anunţat joi că România va deschide în septembrie la Beijing expoziţia Comorile Româneşti, care va cuprinde obiecte de patrimoniu de o valoare inestimabilă.

“Este o listă impresionantă. Vor fi expuse unele dintre cele mai importante obiecte de patrimoniu pe care le are România — tablouri, monede bijuterii, foarte multe obiecte’, a afirmat Dragnea.

Expoziţia va fi deschisă la Beijing timp de un an, dar autorităţile speră să poată organiza acest eveniment şi în alte centre ale Chinei, pentru ca ‘tot mai mulţi cetăţeni chinezi să vadă şi să cunoască România mai bine’.

Potrivit lui Liviu Dragnea, este important ca România să aibă pe viitor o prezenţă culturală permanentă în China.

‘Am vorbit cu domnul viceprim-ministru Hunor când m-am întors din China şi cred că, în afară de această expoziţie, care va fi un eveniment important, ar trebui să ne gândim serios la o prezenţă culturală cu statut permanent în China.

Este important pentru noi ca o ţară aşa mare şi puternică cum e China să aibă posibilitatea să ştie în permanenţă cât mai multe lucruri despre România. Pentru China contează foarte mult simbolurile şi relaţiile vechi de prietenie, care pot reprezenta o bază serioasă pentru dezvoltarea economică reciprocă’, a explicat Dragnea.

De asemenea, vicepremierul a anunţat că vor fi consolidate şi relaţiile bilaterale în domeniul educaţiei, pentru că ‘este important pentru mulţi copii români, elevi şi studenţi să înveţe limba chineză, pentru că, vrând, nevrând, chiar dacă unii se mai supără (…), relaţiile economice între România şi China se vor dezvolta’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online