Drum judeţean din Botoşani rupt de apele Siretului şi abandonat de autorităţi

56

Un drum judeţean care face legătura între oraşul Bucecea din judeţul Botoşani şi comuna Adâncata din judeţul Suceava este închis circulaţiei de peste doi ani, după ce a fost distrus de o viitură de pe râul Siret.

Drumul judeţean 208 D a fost rupt ca urmare a surpării malului stâng al Siretului pe o lăţime de circa 15 metri şi o lungime de circa 200 de metri. Drumul se află în administrarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, din subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, însă terasamentul aparţine Apelor Române, iar refacerea acestuia presupune un proiect comun între CJ Botoşani şi Administraţia Bazinală de Ape Siret.

Preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, Ioan Ungureanu, şi primarul oraşului Bucecea, Andron Ţâmpău, s-au întâlnit, vineri, pe malul Siretului, pentru a găsi o soluţie în vederea refacerii malului distrus de ape. “Ceea ce se vede aici, pe malul Siretului, este consecinţa inundaţiilor din 2008.

De atunci, noi tot am făcut demersuri pentru a se pune la loc ceea ce s-a stricat, dar nu am reuşit până în acest moment, pentru că drumul judeţean care a existat aici şi care s-a surpat odată cu malul este în gestiunea judeţului Botoşani, iar partea de mal este în gestiunea SGA Suceava”, a declarat Ţâbuleac.
Reprezentanţii SGA Suceava cunosc importanţa lucrării, însă susţin că nu dispun de fonduri pentru investiţii. “Lucrarea este foarte importantă având în vedere că e legătura între două judeţe. Am ajuns la soluţie provizorie pe terenul cetăţenilor, până la refacerea zonei distruse…

Vom face toate eforturile la ministerul nostru pentru a ne susţine cu promovarea unei investiţii pentru apărarea de mal în zonă şi, ulterior, pentru refacerea terasamentului drumului. S-a rupt drumul cu totul şi necesită o lucrare de amploare.
La viituri mai mari, procesul de eroziune avansează şi, de aceea, trebuie intervenit cât mai repede”, a afirmat Ungureanu. Preşedintele CJ intenţionează să acceseze o finanţare din Fondul de mediu pentru refacerea terasamentului drumului.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online