E-tailerul românesc de decorațiuni interioare și mobilier Vivre, intră în insolvență

122

 

Vivre Deco, unul dintre retailerii online de home & deco activi în Europa Centrală și de Est (ECE), aflat până de curând în procedură de preinsolvență din cauza dificultăților financiare, a intrat în insolvență pe 6 martie, la propria cerere.

Astfel, Vivre a strâns aproximativ 10 milioane de euro prin două emisiuni de obligațiuni listate la Bursa de Valori București (BVB).

Însă, toate băncile partenere au fost instruite să nu opereze plăți din conturile Vivre fără o ordonanță a judecătorului sindic, potrivit Profit.ro.

Aşadar, Călin Fusu, președinte al consiliului de administrație și acționar majoritar prin fondul de investiții Neogen, va continua să acționeze ca director general, dar sub patronajul consorțiului de practicieni în insolvență Infinexa Restructuring SPRL și Continuum SPRL, potrivit Ziarul Financiar.

Concret, pe data de 7 noiembrie 2022, Vivre a depus Planul inițial de redresare, care prevedea plata a 4,2% din banii investiți în cele două emisiuni de obligațiuni de către cei 500 de deținători de obligațiuni. Ca urmare a negocierilor debitorului cu creditorii, societatea a modificat planul de restructurare, propunând restituirea a 15% către deținătorii de obligațiuni pe o perioadă de patru ani.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online