Elena Udrea: M-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătuşe

42

Fostul ministru Elena Udrea a declarat vineri, 15 mai, că se gândește să scrie o carte despre cele 72 de zile pe care le-a petrecut în arest preventiv și că va da statul român în judecată la CEDO.

Elena Udrea s-a prezentat vineri la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde s-a desfășurat un nou termen în dosarul “Gala Bute”, în care a fost trimisă în judecată de DNA pentru fapte de corupție.

Întrebată de jurnaliști ce face acasă, în condițiile în care trebuie să stea în arest la domiciliu, Elena Udrea a spus: “Păi ce poți să faci în casă, altceva decât să stai și să studiezi dosarul, să mai scrii… Uitați, m-am gândit că ar trebui să scriu o carte despre cele 72 de zile în cătușe (…) Și să știți că, dacă astăzi am venit aici liberă, neîncătușată, asta înseamnă că există speranță pentru justiție în România”, a spus Udrea, recunoscând că a fost marcată de perioada cât a stat în arest preventiv, deoarece condițiile de acolo sunt inumane.

“Și acolo (în arest) puteam să mă machiez, să îmbrac o rochie. Era dificil nu din acest punct de vedere, ci din cauza imposibilității de a te mișca, de a comunica”, a adăugat Udrea.

De asemenea, Elena Udrea a fost întrebată dacă se apără mai bine acum, fiind în arest la domiciliu.

“Este mai bine, pentru că dosarul are 81 de volume și îmi este mult mai ușor să mă apăr, este mult mai ușor să îl studiez acasă. La penitenciar, în condițiile în care mă întâlneam cu avocatul într-o cușcă și actele pe care trebuia să mi le comunice trebuia să le introducă printr-o fantă de un milimetru, mi-ar fi trebuit probabil luni de zile să pot studia dosarul în care sunt acuzată. De acasă, pot să mă apăr mult mai bine. Cred că normalitatea, în ceea ce privește cercetarea penală a unei persoane, desfășurarea în instanță a unui dosar penal, este ca aceste proceduri să se întâmple cu un inculpat în stare de libertate”, răspuns Udrea.

Răspunzând unei întrebări, Elena Udrea a anunțat că va da statul român în judecată la CEDO. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online