Elon Musk avertizează împotriva cumpărării și pariurilor mari pe Dogecoin

22

Elon Musk, enigmaticul antreprenor în tehnologie și CEO al Tesla și SpaceX, a făcut din nou furori în arena cryptomonedei. Cunoscut pentru prezența sa influentă pe rețelele sociale, Musk și-a împărtășit recent cea mai recentă perspectivă asupra popularei monede digitale, Dogecoin.

Tweet-ul și declarațiile publice făcute de Elon Musk au avut de mult timp un impact profund asupra pieței volatile a cryptomonedei, susținerea sau criticile sale fiind capabile să trimită activele digitale în creștere sau scădere în valoare.

Într-o întorsătură surprinzătoare a evenimentelor, Musk a modificat narațiunea crypto prin lansarea unui avertisment împotriva cumpărării și a pariurilor mari pe Dogecoin, o cryptomonedă care a crescut vertiginos ca valoare datorită susținărilor sale anterioare.

Elon Musk: Schimbare de perspectivă asupra Dogecoin

În timpul unei conferințe virtuale din Londra, Musk i-a surprins pe participanți oferind o abatere notabilă de susținerile sale anterioare pentru cryptomonede.

Într-un moment care a atras atenția comunității crypto, miliardarul a avertizat împotriva cumpărării în frenezia activelor digitale și a plasării de pariuri semnificative pe Dogecoin.

Imagine: PYMNTS

El a declarat sincer în timpul apariției sale virtuale:

„Nu sfătuiesc pe nimeni să cumpere crypto sau să parieze ferma pe Dogecoin.”

Acțiunile și cuvintele anterioare ale lui Musk au propulsat Dogecoin la cote fără precedent, ridicându-l de la o simplă glumă pe internet la un jucător notabil în spațiul crypto. Cu toate acestea, trăsăturile lui atraseseră, de asemenea, un control și provocări legale.

Cu noua sa atitudine de precauție, Musk a căutat să se distanțeze de potențialele consecințe ale declarațiilor sale publice, indicând o schimbare a perspectivei sale asupra riscurilor asociate cu investiția în cryptomonede.

Afecțiunea continuă a „Tatălui câinelui” pentru Dogecoin

În timp ce Musk ar fi temperat sfaturile sale cu privire la investiția în Dogecoin, dragostea lui pentru cryptomoneda inspirată de meme rămâne evidentă.

El a menționat în mod jucăuș că Dogecoin este încă cryptomoneda sa preferată datorită umorului și includerii câinilor, elemente care l-au făcut un activ digital îndrăgit în rândul comunității sale dedicate.

 

Capitalizarea pieței DOGE pierde controlul asupra mânerului de 10 miliarde de dolari. Grafic: TradingView.com Elon Musk: Privire în viitor

Influența „tatălui câine” asupra Dogecoin nu poate fi exagerată. Comentariile sale, chiar și atunci când sunt împletite cu declinări de responsabilitate, continuă să capteze atenția și să modeleze percepția publicului asupra simbolului.

Traiectoria viitoare a Dogecoin, cu amestecul său distinctiv de umor, spirit comunitar și implicarea intermitentă a lui Musk, va depinde de diverși factori, inclusiv de dinamica pieței, evoluțiile de reglementare și schimbări mai ample în ecosistemul cryptomonedei.

Valoarea Dogecoin, aflată în prezent la 0,070482 USD, conform CoinGecko, a experimentat un regres minor, cu o scădere de 1,2% în ultimele 24 de ore și o scădere de 4,8% în ultimele șapte zile.

 

Sursa – bitcoinist.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online