Emil Boc: “Am semnat contracte de peste 16 milioane de euro pentru 18 autobuze electrice”

58

 

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a anunțat că administrația locală a orașului a semnat un acord pentru a pune în circulație 18 autobuze electrice Solaris Urbino.

“Municipiul Cluj-Napoca intenționează să își extindă flota de transport public prin achiziționarea de autobuze electrice pentru a fi un oraș verde, nepoluant – ne propunem să creștem calitatea vieții – ca parte a rețelei europene de 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic”, a declarat primarul pe pagina sa de Facebook.

Cu o lungime de 18 metri, fiecare autobuz are o capacitate de 131 de persoane (44 de locuri) și va deservi traseul Cluj-Napoca – Florești, o comună din apropiere. Aceasta din urmă a înregistrat un număr foarte mare de nou-veniți, în principal cei care lucrează sau studiază în Cluj, dar se retrag în comunele nu prea îndepărtate de oraș din cauza prețurilor amețitoare la vânzarea/închirierea imobilelor.

Primarul se așteaptă ca autobuzele să ajungă și să funcționeze pe deplin în Cluj-Napoca în următoarele 12 luni. Fiecare autobuz are, de asemenea, spații pentru scaune cu rotile și cărucioare pentru copii, iar pachetul vine cu 6 stații de încărcare rapidă și 16 stații lente.

“Pe lângă aceste 18 autobuze și stațiile de încărcare aferente, deja finanțate prin PNRR, alte 22 de autobuze și stații vor ajunge la Cluj prin proiecte depuse în cadrul altor programe operaționale de finanțare din fonduri europene, totalul însumând 40 de autobuze noi în perioada următoare”, a mai spus primarul Boc.

Inițiativa “Vinerea Verde” de la Cluj-Napoca, prin care călătorii pot lua gratuit autobuzele & tramvaiele în fiecare vineri, s-a extins și la Florești începând cu luna martie 2023.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online