EPPO București investighează o fraudă cu fonduri UE legată de un proiect IT de 1 milion de euro

39

 

Parchetul European (EPPO) din București investighează un caz de fraudă cu fonduri UE legat de un proiect de 1 milion de euro privind achiziția de echipamente IT și software.

EPPO a declarat că trei suspecți au fost prinși în flagrant delict joia trecută, 9 martie, când au primit aproximativ 70.000 EUR (350.000 RON) în numerar ca parte a profitului presupusei lor fraude. La aceeași dată, au fost efectuate zece percheziții domiciliare în cinci județe din România pentru a aduna mai multe dovezi despre cei trei suspecți și companiile respective.

Se crede că suspecții au obținut în mod fraudulos un contract pentru un proiect de 1 milion de euro privind achiziționarea de echipamente IT și software în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 al UE, finanțat parțial din fondurile structurale și de investiții europene.

“Beneficiarul proiectului este acuzat că a folosit documente false – emise de companii controlate de reprezentanții săi – pentru a obține finanțarea și implementarea proiectului pe baza unor costuri umflate ale echipamentelor, dobândind astfel sume de bani care au asigurat atât cofinanțarea proiectului, cât și profituri personale”, se arată în comunicatul de presă al EPPO.

Cei doi inculpați principali au fost reținuți la 10 martie și ulterior plasați sub control judiciar pentru 30 zile în urma unei hotărâri judecătorești. EPPO a declarat că procurorii săi au contestat această decizie la Curtea de Apel București, solicitând arestarea preventivă a inculpaților.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online