Euroins va cere daune de 500 mil. euro pentru revocarea licenței de operare în România

54

 

În România, grupul bulgar Eurohold, care operează grupul de asigurări Euroins cu o filială în România, va da în judecată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe motiv că revocarea autorizației Euroins s-a făcut cu încălcarea legislației românești și a Uniunii Europene, a anunțat Assen Christov, președintele grupului.

În opinia sa, Assen Christov a afirmat că Eurohold va cere daune de aproape 500 de milioane de euro, astfel: 270 mil. euro pentru valoarea investiției făcute de grupul Eurohold în Euroins România, plus 230 mil. euro pentru pierderile cauzate companiei în urma retragerii autorizației de funcționare.

Însă, acesta a precizat că firma sa este pregătită “să uite această poveste neplăcută” dacă ASF îi redă Euroins autorizația, potrivit Profit.ro.

Aşadar, asigurătorul Eurohold va trimite o prezentare a situației actuale a Euroins România mai multor autorități românești (Președinție, Guvern, Senat, Camera Deputaților, Ministerul Finanțelor Publice și ASF), precum și EIOPA, Comitetului de Supraveghere Financiară din Bulgaria, Parlamentului European și Comisiei Europene.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online