Evenimente la București: Italia va fi țara invitată la târgul Bookfest 2023 din luna mai

150

 

Salonul Internațional de Carte Bookfest revine cu o nouă ediție la București în această primăvară, având ca țară invitată Italia. Evenimentul va avea loc la Romexpo în perioada 24-28 mai.

La standul țării invitate de onoare, iubitorii de carte vor avea ocazia să participe la dezbateri, lansări de carte și întâlniri cu personalități culturale și literare, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

De asemenea, Asociația Editorilor din România a anunțat că expozanții se pot înscrie la Bookfest 2023 începând cu data de 8 martie. Tarifele au rămas neschimbate, la fel ca și facilitățile oferite editurilor mici, care pot rezerva un stand standard de 6 mp la prețul unui stand de 4 mp.

“Menținerea tarifelor pentru expoziții la același nivel ca în 2022 este un efort pe care Asociația îl face pentru a ajuta o industrie lovită puternic de pandemie și lipsită în prezent de orice măsură specifică de sprijin. Bookfest a fost gândit de la început ca o sărbătoare a cărții și sper ca prezența Italiei ca invitat de onoare, precum și facilitățile pe care le oferim editorilor să fie de bun augur pentru această a șaisprezecea ediție, pe care Ministerul Culturii tocmai a inclus-o printre proiectele strategice pentru 2023”, a declarat Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România.

Bookfest este cel mai important târg de carte din România. La ediția precedentă au fost prezenți peste 170 de expozanți, iar programul de cinci zile a cuprins peste 400 de evenimente, de la lansări și dezbateri la proiecții de filme și evenimente interactive. Invitatul de onoare al ediției din 2022 a fost Japonia.

Alte țări precum Spania, Ungaria, Franța, țările vorbitoare de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Republica Cehă, Israel, Suedia și Statele Unite ale Americii au fost invitate la edițiile internaționale din anii precedenți.

Bookfest are, de asemenea, ediții locale la Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Brașov, și o altă ediție internațională la Chișinău.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online