Expoziții la București: Back to Where It All Beganganed expus la Gaep

110

 

Lucrările a zece talente promițătoare au fost incluse în expoziția Back to Where It All Began, care poate fi vizitată la galeria de artă bucureșteană Gaep până pe 13 mai.

Expoziția este cea de-a doua etapă a programului Accelerator. Mentorat și producție pentru artiști emergenți. Programul, care oferă mentorat artiștilor emergenți, oferă o abordare strategică a carierei artiștilor.

Cei zece artiști incluși în expoziție sunt: Andrei Arion, Flaviu Cacoveanu, Roberta Curcă, Lucia Ghegu, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Maria Mandea, Delia A. Prodan, Stanca Soare și Ana Maria Szöllösi. Expoziția este curatoriată de Tevž Logar.

În loc de o temă, Back to Where It All Beganed se bazează pe scopul Accelerator: de a fi o platformă pentru schimbul și discuția de idei, cunoștințe și experiență profesională.

“Există un punct în care cele zece practici artistice se întâlnesc în cel mai profund mod – nu în asemănarea lor, nu de dragul ilustrării unei teme, ci în agenția lor sinceră de a reflecta relațiile din cadrul societății. Acesta este motivul pentru care ideea expoziției va continua să existe și să evolueze ca o nouă formă acolo unde totul a început. În munca fără compromisuri a artiștilor”, explică Tevž Logar.

Expoziția dezvăluie diverse interese conceptuale și formale, de la un joc-instalație participativă care se transformă în funcție de deciziile vizitatorilor la o constelație de picturi, lucrări pe hârtie și sculpturi.

“Întinzându-se pe ambele etaje ale galeriei, expoziția pune în lumină, de asemenea, preocupările artiștilor emergenți cu privire la viitorul orașelor și al naturii, la începutul și trecerea timpului, la relația dintre limbaj și imagine și la arhitecturile mentale care ne modelează atitudinile. Sub acoperirea unor obiecte utile de zi cu zi, una dintre instalații se infiltrează într-o încăpere a galeriei care nu a mai fost folosită niciodată ca spațiu expozițional”, se arată într-o prezentare a expoziției.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online