Federația Română de Fotbal desemnează Slovenia și Maroc ca adversari în amicale înaintea Ligii Națiunilor

44

 

Cantonamentul echipei naționale de fotbal feminin a României este în toi, tricolorele pregătindu-se pentru două meciuri înaintea debutului în UEFA Nation’s League. Camelia Ceasar și compania vor juca un meci în deplasare cu Slovenia pe Stadionul Z’dežele, Celje, pe 7 aprilie și vor reveni pe Stadionul Național Arcul de Triumf, București, pentru a înfrunta Marocul pe 11 aprilie.

Conduse de fostul manager al Universității Cluj, Cristian Dulca, din 2021, doamnele au avut de înfruntat teste dificile înainte de a ajunge la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia la începutul lunii aprilie. La începutul acestui an, au adunat o victorie și două înfrângeri în turneul tur-retur din patru piese Cyprus Women’s Cup, marcând doar două goluri în 3 deplasări.

“Această poziție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Avem un drum lung de parcurs, dar sunt convins că împreună putem realiza schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristian Dulca la inaugurarea sa, în urmă cu câțiva ani, la Federația Română de Fotbal.

Dulca își va convoca lotul de 24 de femei la sfârșitul acestei luni.

Miza este mare pentru managerul de călătorie înainte de debutul României în Liga Națiunilor UEFA Women’s Nations League. Toate echipele europene vor fi împărțite în 3 ligi valorice numite Liga A, B și C, apoi vor fi împărțite în grupe de 3 sau 4 echipe și vor juca un meci acasă și unul în deplasare împotriva fiecărui adversar. Echipele naționale vor putea promova sau retrograda, iar ierarhia finală din Liga Națiunilor va decide și locurile de pe care echipele reprezentative vor porni în faza a doua a preliminariilor – numită calificări europene.

România a fost aproape de a se califica la ediția din acest an a Cupei Mondiale de fotbal feminin din Australia și Noua Zeelandă, dar a stat la șase puncte de a obține un loc de baraj în Grupa G, sub Italia și Elveția.

Între timp, echipa masculină se pregătește, de asemenea, pentru campania de calificare la Euro 2024. Ei vor juca cu Andorra pe 25 martie și Belarus la Arena Națională (București) pe 28 martie. Anul trecut, au retrogradat din Liga B în Liga C la Liga Națiunilor, după ce au pierdut de 3 ori în cele 6 deplasări în fața unei grupe formate din Finlanda, Muntenegru și Bosnia.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online