Fermierii români cer subvenții comparabile cu cele din Ungaria sau Polonia

22

 

În contextul agro-financiar din România, fermierii români au protestat pe 29 martie față de sprijinul financiar insuficient acordat de statul român, în comparație cu alte țări precum Polonia, Ungaria sau Germania – de unde provine laptele importat, relatează Stirileprotv.ro.

Astfel, fermierii abia dacă sunt plătiți cu 1,5 lei pe litrul de lapte, în timp ce prețul de vânzare cu amănuntul variază între 5 lei/1 euro (marcă proprie) și 15 lei/3 euro (mărci gourmet).

Pe de altă parte, românii plătesc printre cele mai mari prețuri pentru lapte din Europa – 1,45 euro pe litru, față de 1,19 euro în Franța și Belgia, 1,02 euro în Spania și 0,76 euro în Polonia, potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar și citată de Bihorjust.ro. Prețul este pentru aceeași marcă de lapte vândută pe toate aceste piețe.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online