Festivalul George Enescu 2023, însumează nouă concerte sold out

61

 

În România, la ediția din 2023 a Festivalului Internațional George Enescu, cel mai mare eveniment de muzică clasică din România, s-a înregistrat vânzări record de bilete. Peste 1.400 de bilete au fost vândute în doar 10 minute și 4.433 în primele 25 de minute, au anunțat organizatorii. Mai mult, nouă concerte, precum cele ale Collegium Vocale Gent sau ale pianistului turc Fazil Say, sunt deja sold out.

În total, 19.302 bilete au fost vândute până la data publicării acestui raport, pe 27 februarie.

De altfel, biletele pentru ediția din acest an a Festivalului George Enescu au început să se vândă la 1 februarie. Fanii muzicii clasice mai pot cumpăra bilete online pe Eventim.ro.

În cadrul celei de-a 26-a ediție a celebrului festival, acesta are loc între 27 august și 24 septembrie sub sloganul Generozitate prin muzică. Ediția din 2023 promite să fie una dintre cele mai mari de până acum, cu peste 3.500 de artiști invitați, peste 150 de soliști și 40 de dirijori, 41 de orchestre din 16 țări și nu mai puțin de 9 orchestre românești prezente la eveniment. Va fi un mare maraton cu trei-patru concerte pe zi.

Totodată, o premieră la cea de-a 26-a ediție a festivalului este seria de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon. Între timp, nouă orchestre românești se vor reuni în cadrul unei noi serii de concerte: Stagiunea Orchestrelor Românești. Și, bineînțeles, muzica lui George Enescu va fi prezentă la ediția din 2023 în interpretări internaționale.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online