FieldOS, un startup născut în RO, vizează o rundă de finanțare de 620.000 de euro și plănuiește extinderea în SUA și Marea Britanie

42

 

FieldOS, un startup care a lansat o soluție mobilă pentru a rezolva în timp real problemele pe care le-ar avea un bun fizic, vizează o rundă de 620.000 EUR, din care 200.000 EUR pe SeedBlink, o platformă de investiții care permite finanțarea startup-urilor tehnologice europene.

Suma va fi folosită în principal pentru extinderea internațională a companiei în segmentul restaurantelor din SUA și în zona clădirilor de birouri și rezidențiale din Marea Britanie, a declarat compania.

Runda de 420.000 de euro este investită în principal de business angels Liviu Munteanu și Mihai Guran, plus furnizorul de tehnologie IT Genetics.

Prin intermediul software-ului FieldOS, angajații companiilor care dețin și utilizează active fizice (cum ar fi piese de echipament, tipuri de mașini și proprietăți) pot participa în timp real cu echipele de asistență și contractorii pentru a rezolva problemele care pot apărea în anumite locații sau la diferite echipamente. Astfel, colaborarea dintre clienți/angajați și echipele de asistență/contractori devine una directă.

Platforma se asigură că toți cei implicați (clienți, angajați, echipe de asistență) rămân conectați în timpul procesului de rezolvare a problemelor prin reguli de expediere automată, alerte inteligente și protocoale de escaladare. Soluția este disponibilă pe dispozitive mobile și permite utilizatorilor să semnaleze problemele echipelor de asistență, să discute sau să facă schimb de fotografii și videoclipuri și să încerce să rezolve singuri problemele.

Soluția a fost lansată în ianuarie 2020 de Cristian Dragomir (CEO) și Ion Gavrilescu (managing director), doi specialiști cu 20 de ani de experiență în sectorul tehnologic.

FieldOS a fost creat în urma unui grant european de 500.000 de euro în 2019 și cu sprijinul unor parteneri precum Wipro, Ubisoft, Assa Abloy Hospitality, Grand Hotel Bucharest (fostul Intercontinental), Sheraton, ECO-X, Helinick, Trust Center și Hercesa.

Compania a avut o cifră de afaceri de 270.000 de euro anul trecut, iar conducerea estimează că afacerile se vor situa în jurul a 600.000 de euro în 2023.

Printre companiile care utilizează FieldOS se numără AFI Europe, AFI Malls, Therme Bucharest, Dussmann, SaladBox, SVN, Exclusive Facility Management Services și multe altele.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online