Finanţare de la Guvern pentru acoperirea scumpirii neprevăzute a căldurii

29

Executivul va transfera autoritatilor locale fondurile necesare acoperirii cresterilor neprevazute ale pretului combustibililor pentru furnizarea energiei termice populatiei, in programul “Termoficare 2006-2015, caldura si confort”, a decis miercuri plenul Senatului, in calitate de prima Camera parlamentara sesizata.

Senatorii au aprobat, cu 68 de voturi pentru, un proiect de lege privind aprobarea Ordonantei Guvernului 13/2009 pentru modificarea si completarea OG 36/2006, privind instituirea preturilor locale de referinta pentru energia termica furnizata populatiei prin sisteme centralizate.

Printr-un amendament initiat de senatorul social-democrat Trifon Belacurencu, adoptat in unanimitate de Comisia de administratie publica, se precizeaza in mod expres ca sumele destinate furnizorilor de caldura se acorda din bugetele locale, care, la rândul lor, beneficiaza de transferuri de la bugetul de stat, prin Ministerul Administratiei si Internelor, la nivelul compensarii unitare pentru combustibilii folositi, aprobate de autoritatile de reglementare competente.

Initiatorul si-a motivat amendamentul prin faptul ca autoritatile locale nu dispun de suficiente surse pentru venituri proprii. Camera Deputatilor este for decizional in acest caz.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online