FinMin: OMV Petrom va trebui să plătească în cele din urmă contribuția de solidaritate

53

 

În contextul contribuţiiilor de solidaritate, Ministrul român de finanțe, Adrian Câciu, a declarat că Comisia Europeană va aborda problemele din Regulamentele privind contribuția de solidaritate, notificate de România după ce OMV Petrom a anunțat că nu se supune acestei taxe, și a dat asigurări că Petrom va trebui să plătească în cele din urmă contribuția.

Concret, termenul limită pentru impozitul pe profit, precum și pentru contribuția de solidaritate, este 25 iunie, a reamintit ministrul Câciu.

În afirmaţiile sale, “Îmi mențin ceea ce am spus, vor plăti. Așteptați luna iunie”, a spus ministrul, citat de News.ro.

În plus, Câciu a precizat că vor exista discuții suplimentare cu Comisia Europeană pentru ca toate detaliile ambigue să fie rezolvate.

Astfel, “Comisia înțelege toate lacunele din regulament, am spus și spun în continuare că ar trebui să revină cu o clarificare a regulamentului”, a spus Caciu.

De asemenea, el a menționat că și Black Sea Oil and gas (BSOG) face obiectul contribuției de solidaritate – dar nu a menționat dacă formula de calcul va fi modificată astfel încât să acopere companiile care încep operațiunile în cursul anului 2022 ( un caz care se pare că nu a fost luat în considerare de Comisia Europeană la elaborarea regulamentelor în toamna anului trecut).

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online