Fostul deputat și ministru Dan Șova a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru trafic de influență

87

 

La data de 1 martie, fostul senator Dan Șova, care a fost și ministru în cabinetul social-democrat al prietenului său Victor Ponta (2012-2014), a fost condamnat definitiv, dar cu suspendare, la trei ani de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în dosarul CET Govora, informează Economica.net.

Astfel, în anul 2018, o instanță i-a dat trei ani de închisoare, dar Curtea Constituțională a constatat ulterior că numărul de judecători din complet nu a fost corect și l-a eliberat.

În contextul judiciar, s-a stabilit de către toate instanțele că Șova a cerut și a acceptat mită de la o casă de avocatură în schimbul convingerii conducerii producătorului de stat de energie termică și electrică CET Govora să îi prelungească contractele de consultanță juridică. Inițial, Curtea de Apel București a dispus o pedeapsă de patru ani de închisoare cu executare în noiembrie 2021, dar ICCJ a redus pedeapsa cu un an și a dispus suspendarea executării acesteia.

Actual, pe parcursul anilor de supraveghere, Dan Șova trebuie să frecventeze unul dintre programele de reintegrare socială derulate de serviciul de probațiune și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile.

Dan Șova a mai fost condamnat în acest caz în iunie 2018 de către Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani de închisoare, dar a fost eliberat din închisoare după șase luni (iunie 2018 – decembrie 2018). Sentința sa a fost apoi anulată în baza unei decizii a Curții Constituționale, care a constatat nelegalitatea constituirii de completuri de 5 judecători de la Curtea Supremă.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online