Fostul șef al Federației Române de Box Rudel Obreja a murit la 57 de ani

36

 

Clubul Sportiv Dinamo București a anunțat în acest weekend că Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box (FR Box), a murit la vârsta de 57 de ani.

Născut la 6 august 1965, la Galați, Rudel Obreja a fost boxer profesionist. A obținut o medalie de bronz la Campionatul Mondial din 1989 și o medalie de argint la Campionatul European din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național. Obreja a concurat și la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles.

“Fostul campion de la Dinamo Rudel Obreja a decedat astăzi la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa”, a scris CS Dinamo într-o postare pe Facebook, citată de HotNews.

În 2004, Obreja a fost ales președinte al Federației Române de Box, deținând totodată diverse funcții în cadrul federațiilor europene și internaționale de box amator

În aprilie 2022, Rudel Obreja a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Gala Bute, după un proces îndelungat. El a fost condamnat pentru spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. Câteva luni mai târziu, Tribunalul Ilfov a decis că sentința poate fi întreruptă, deoarece Obreja avea cancer metastatic și avea nevoie de un tratament adecvat.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online