Guvernul României nu mai are timp să elaboreze reforma “pensiilor speciale”

68

 

În contextul politico – profesional, ministrul român al Muncii, Marius Budăi (social-democrat), nu a reușit să aducă la masa negocierilor ministerele cheie (al Justiției, Internelor și Apărării) care ar trebui să colaboreze la elaborarea reformei așa-numitelor “pensii speciale” – pensii care se calculează pe baza altor formule decât cea care implică contribuțiile beneficiarului la bugetul asigurărilor sociale.

Astfel, ministrul Budăi a avertizat că toți miniștrii de linie au termen până pe 22 martie, la ora 12.00, pentru a depune în scris amendamentele la proiectul de lege privind pensiile speciale.

Mai mult, el a precizat că “este vorba despre momentul” în care ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș (liberal), va merge la Comisia Europeană cu acele amendamente care vor fi agreate de coaliția de guvernare la legea pensiilor speciale. “Îmi pun la dispoziție să îl însoțesc, să meargă la Comisia Europeană”, a spus Budăi, potrivit Hotnews.ro.

În acest sens, România trebuie să livreze un proiect de lege cu scopul de a minimiza impactul bugetar al acestor drepturi ca etapă pentru a treia debursare în cadrul Facilității de Reziliență (în principiu, care urmează să fie solicitată în mai-iunie).

Aşadar, prima reuniune a grupului de lucru format din specialiști din partea Partidului Social Democrat (PSD), a Partidului Liberal (PNL) și a Partidului Etnicilor Maghiari (UDMR) a avut loc, la jumătatea lunii martie, când miniștrii de linie au fost invitați să vină cu noi propuneri pentru reforma pensiilor speciale.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online