Guvernul României spune că Ucraina permite efectuarea de măsurători de adâncime pe canalul Bystroe

64

 

În prezent, guvernul României, prin ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Ucraina a permis experților români de pe navele ucrainene să măsoare adâncimea canalului Bystroye din Delta Dunării (pe teritoriul Ucrainei).

Acest lucru ar trebui să pună capăt dezbaterilor aprinse cu privire la impactul asupra mediului al lucrărilor de dragare efectuate cu scopul de a permite navelor comerciale să navigheze spre Marea Neagră.

Cu toate acestea, procedurile au început cu stângul, cu o dezbatere privind motivul pentru care navele românești nu au fost autorizate să navigheze pe canal și cine va efectua efectiv măsurătorile – dezbateri provocate de declarațiile vagi ale autorităților române.

Navele românești au așteptat din 15 martie pentru a începe evaluarea lucrărilor efectuate de Ucraina, dar, în cele din urmă, măsurătorile vor fi efectuate de pe navele ucrainene.

“Este mai sigur așa”, au explicat autoritățile române, citând motivul invocat de Ucraina pentru a nu permite navelor românești. Ucraina a făcut referire la “incidente cu mine” în zonă.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online