Guvernul României va reglementa profesia de agent imobiliar și propune amenzi de până la 30.000 de lei pentru contravenții

107

 

La începutul acestei săptămâni, Camera Deputaților din România a primit o nouă propunere legislativă pentru organizarea profesiei de agent imobiliar, care este înregistrată și la Senat pentru dezbatere.

Așa cum reiese din documentul oficial obținut de Hotnews.ro, noua reglementare este menită să aducă schimbări pozitive și semnificative pe piața românească.

“Profesia de broker imobiliar este liberă și independentă și se exercită de către persoanele fizice care au dobândit calitatea de agent imobiliar în condițiile prevăzute de prezenta lege”, se arată în document.

Cel mai important, înființarea Registrului Național Electronic al Agenților Imobiliari (RENII) ar putea aduce o evidență transparentă în care toți agenții sunt obligați să profeseze. Toți vor fi obligați să termine 180 de ore de curs de formare profesională și, odată terminat, vor primi un certificat care se poate reînnoi la fiecare trei ani.

“Prezentarea dovezilor privind încheierea anuală a poliței de asigurare profesională este o condiție pentru reînnoirea autorizației de agent imobiliar sau a autorizației de agenție imobiliară, după caz”, precizează aceeași sursă.

În funcție de infracțiunile comise, agenții imobiliari pot fi, de asemenea, amendați. Sancțiunile variază de la un avertisment, o amendă de la 3.000 la 30.000 de lei, o suspendare de la o lună la un an din profesie sau o retragere completă a autorizației.

Profesia de agent imobiliar este una dintre cele mai importante meserii din România. Țara se numără printre destinațiile populare pentru nomazii digitali datorită costurilor de trai accesibile, dar în prezent este martoră la o creștere semnificativă a închirierilor/vânzărilor de proprietăți în ultimele luni.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online