Hidroelectrica va dezvolta parcuri fotovoltaice plutitoare și parcuri eoliene offshore cu un partener din Emiratele Arabe Unite

63

 

În contextul energetic din România, reprezentanții producătorului de energie de stat român Hidroelectrica și ai companiei Masdar din Emiratele Arabe Unite (EAU) au semnat luni un acord de asociere în participațiune care angajează cele două companii într-o inițiativă de investiții pentru construirea de parcuri eoliene offshore și parcuri solare plutitoare în România.

Astfel, “În cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, 20 martie 2023, în capitala Emiratelor Arabe Unite – Abu Dhabi, reprezentanții Hidroelectrica și Masdar au semnat un acord de asociere în participațiune care angajează cele două companii într-o inițiativă comună de investiții ce vizează realizarea de parcuri eoliene offshore și parcuri solare plutitoare în țara noastră”, informează Hidroelectrica.

La rândul său, compania Masdar este unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global, cu proiecte realizate în 40 de țări și cu o experiență de 16 ani în dezvoltarea și construirea de capacități de producție de energie regenerabilă și un portofoliu de 23 GW instalați.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online