ÎCCJ confirmă redeschiderea urmăririi penale în cazul Athanasiu şi Andronescu

28

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat vineri, 11 septembrie, cererea DNA de redeschidere a urmăririi penale pe numele foștilor miniștri Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu.

“În baza art. 335 alin. 4 C. proc. pen. confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarele nr. 19/P/2006 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și nr. 90/P/2007 al aceleiași secții, dispusă prin Ordonanța nr. 102/C1/2015 din 22 iunie 2015 emisă de procurorul șef adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție”, se arată în decizia Curții Supreme.

Procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizați Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu și achiziții publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educației.

Cererea DNA a fost depusă pe 22 iunie, are ca obiect “confirmare redeschidere urmărire penală (art. 335. alin. 4 NCPP)”.

Potrivit unor surse judiciare faptele din acest dosar sunt similiare cu cele reținute în dosarul “Microsoft”, în care Alexandru Athanasiu și Ecaterina Andronescu au fost deja puși sub acuzare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online