Înalta Curte a României respinge contestația fostului ministru Elena Udrea la condamnarea la șase ani de închisoare

31

 

În România, fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, va rămâne în închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația acesteia la sentința de șase ani de închisoare primită în urmă cu aproximativ un an, potrivit Hotnews.ro.

Astfel, Elena Udrea, una dintre cele mai puternice femei din România în timpul mandatului fostului președinte Traian Băsescu, a fost condamnată la șase ani de închisoare la începutul lunii aprilie 2022 pentru luare de mită și abuz în serviciu. Ea a părăsit țara înainte de hotărârea judecătorească și a fost prinsă în Bulgaria, unde a fost reținută timp de mai bine de două luni până când o instanță bulgară a autorizat extrădarea ei.

În contextul judiciar, Elena Udrea a fost condamnată într-un caz de corupție supranumit “Gala Bute”. Cazul este legat de o gală de box organizată la București în 2011, care a inclus un meci pentru titlul mondial între campionul român Lucian Bute și boxerul francez Jean-Paul Mendy. Elena Udrea a fost pusă sub acuzare și apoi condamnată pentru că a aprobat ilegal finanțarea galei de box de către Ministerul Turismului pentru ca numele său să fie asociat cu acest eveniment și să obțină beneficii electorale.

De altfel, Elena Udrea a încercat mai multe căi legale pentru a pune capăt detenției sale, iar contestația respinsă de Înalta Curte pe 20 martie este definitivă. Ea își execută pedeapsa la penitenciarul de femei Târgșorul Nou.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online