Indicatorul Empire State din New York pentru fabricile din New York a slăbit puternic în martie

46

Indicele condițiilor de afaceri Empire State al New York Fed, un indicator al activității de producție în stat, a scăzut cu 18.8 puncte la negativ 24.6 în martie , a declarat miercuri banca regională Fed.

Economiștii se așteptau la o lectură negativă de 5.0, potrivit unui sondaj realizat de The Wall Street Journal.

Citirile sub zero indică o contracție a activității. Indicele a fost volatil în ultima vreme, dar aceasta este a patra citire negativă consecutivă. Indicele a scăzut până la un minim de 32,9 în ianuarie, înainte de a se redresa puțin luna trecută.

Detalii cheie: Comenzile noi au scăzut cu 13,9 puncte, ajungând la valoarea negativă de 21,7 în martie. Așteptările privind condițiile generale de afaceri cu șase luni înainte au scăzut cu 11,8 puncte, dar au rămas ușor pozitive la 2,9.

Imagine de ansamblu: Industria prelucrătoare se luptă din cauza cererii interne slabe, în timp ce Rezerva Federală crește ratele dobânzilor.

Indicele Empire este văzut ca un precursor al indicelui național de producție publicat de Institutul pentru Managementul Aprovizionării la începutul fiecărei luni. Indicele ISM al fabricii a crescut ușor la 47,7% în februarie, rămânând sub pragul cheie 50 de echilibru pentru a patra lună consecutivă. Producătorii din sondajul național nu și-au exprimat îngrijorarea cu privire la activitatea comercială, considerând că încetinirea este temporară.

Reacția pieței: Acțiuni
DJIA,
+1.06%

SPX,
+1.65%
urmau să deschidă în scădere puternică miercuri, din cauza unor noi îngrijorări legate de sectorul bancar din Europa. Randamentul biletului de trezorerie pe 10 ani
TMUBMUSD10Y,
3.478%
a scăzut la 3,52%.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online