Informa avertizează că evenimentele de business din China nu-și vor reveni până în 2024

78

Șeful grupului de expoziții Informa a declarat că activitatea de afaceri din China nu va reveni la nivelurile de dinaintea pandemiei până în 2024.

“Piața chineză s-a redeschis predominant pe termen scurt pe piața internă, dar acest lucru se va construi până în 2023”, a declarat directorul executiv Lord Stephen Carter. “Cred că nu vom vedea o activitate complet normalizată până în 2024, deoarece va dura până (atunci) pentru ca China să se recupereze complet”.

Conferințele de afaceri și târgurile comerciale și-au revenit în mare măsură de când au fost ridicate restricțiile Covid-19, SUA și Orientul Mijlociu depășind activitatea de dinainte de pandemie, dar China a rămas în urmă, deoarece și-a ușurat doar restricțiile mai dure în decembrie și călătoriile sunt încă reduse.

Compania FTSE 100 este proprietarul evenimentelor comerciale din întreaga lume, cum ar fi Monaco Yacht Show și World of Concrete din Las Vegas, precum și al editurii academice Taylor & Francis.

Joi, a anunțat că a cumpărat Tarsus, o afacere rivală de evenimente care deține expoziții precum Dubai Airshow și Mexico WindPower, pentru 940 de milioane de dolari de la fostul proprietar Charterhouse. Tranzacția va fi finanțată cu 210 milioane de dolari în acțiuni Informa și 730 milioane de dolari în numerar.

De la debutul pandemiei, Informa și-a vândut divizia de informații de afaceri și a investit masiv în evenimente live și la cerere.

Grupul a înregistrat o creștere cu 32,8% a veniturilor la 2,4 miliarde de lire sterline și un profit operațional legal de 222 milioane de lire sterline în anul care s-a încheiat la 31 decembrie, în creștere de la 94 milioane de lire sterline în anul precedent.

China a reprezentat aproximativ 13% din veniturile grupului în 2021 și, de obicei, reprezintă 20% din veniturile sale din evenimente, dar a avut o contribuție neglijabilă la cifrele 2022. Informa a organizat anterior evenimente mari în țară, cum ar fi China Beauty Expo din Shanghai.

Prețul acțiunilor grupului a crescut cu 2% la 696p pe acțiune în tranzacțiile de dimineață la Londra, deși acțiunile au scăzut de la 775p în februarie 2020, când a lovit pandemia. Are o capitalizare de piață de 9,9 miliarde de lire sterline.

“Deciziile pe care le-am luat în timpul Covid de a investi în afacerea noastră academică și de a păstra toate mărcile și oamenii noștri în afacerea noastră în direct și la cerere, chiar și atunci când nu a existat nicio tranzacție, ne permite să revenim puternic în întregul nostru portofoliu”, a declarat Carter, care este un coleg laburist.

“Piața pivotează spre scară”, a adăugat el, referindu-se la tendințele din domeniul evenimentelor. El a citat cea de-a doua conferință tehnologică Leap, care a avut loc luna trecută la Riyadh ca o întreprindere comună cu guvernul saudit, despre care a afirmat că este acum cea mai mare conferință de start-up-uri tehnologice din lume.

Activitatea de publicare academică a înregistrat o creștere de 8,8% a veniturilor, ajungând la 594 milioane de lire sterline. Carter a declarat că proliferarea modelelor lingvistice, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI, a fost “o oportunitate de a ne spori serviciile”.

De asemenea, compania a declarat că Taylor & Francis a avut mai multe instrumente pentru a detecta “trimiterile frauduloase”, “plagiatul” și “textul autogenerat”, care ar putea identifica frazele care indică un conținut generat artificial.

“Poți face acest lucru pentru că, de obicei, este destul de previzibil și de nivel scăzut”, a adăugat Carter.

Sursa – www.ft.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online