Iulius Group instalează panouri fotovoltaice pe toate proprietățile din portofoliu

69

 

Iulius Group a instalat panouri fotovoltaice pe toate proprietățile din portofoliul său, care vor produce în total 5.500 MWh anual. Energia produsă va fi utilizată pentru consumul propriu al grupului. Investiția depășește 3,5 milioane de euro.

“Iulius este singura companie imobiliară de pe piața românească care implementează un proiect amplu care vizează creșterea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice în toate proprietățile dezvoltate și operate. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare și achiziție de echipamente până la instalarea și punerea în funcțiune a infrastructurii, care va fi ulterior conectată la sistemul intern de distribuție”, a precizat compania într-un comunicat de presă citat de News.ro.

Suprafața totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, iar acestea sunt instalate pe toate cele opt proprietăți din portofoliu.

Toate funcțiunile proiectelor Iulius – proiecte mixte, mall-uri și clădiri de birouri – vor beneficia de energia regenerabilă generată de noua soluție. Se estimează că acestea vor furniza aproximativ 10% din totalul energiei consumate la nivel de grup, având ca efect eliminarea a 1.500 de tone de CO2 pe an, echivalentul unei păduri cu peste 20.000 de copaci.

“Iulius este singura companie imobiliară din România care face o investiție de o asemenea amploare în toate proprietățile sale. Producerea de energie regenerabilă pentru consumul propriu este un obiectiv la care Iulius s-a angajat prin strategia sa de sustenabilitate, ceea ce confirmă preocuparea noastră pentru reducerea amprentei de carbon”, a declarat Robert Ghercă, director tehnic principal al Iulius.

Anul trecut, Iulius a anunțat o reducere cu 16% a emisiilor de gaze cu efect de seră față de 2019, precum și o eficientizare cu 33% a consumului de apă la nivelul grupului. Compania a menționat, de asemenea, o reducere cu 15% a consumului total de energie față de 2019, precum și o reducere cu 34% a volumului de deșeuri menajere.

Recent, Iulius a încheiat un parteneriat cu IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, pentru a dezvolta o strategie de decarbonizare pentru întregul portofoliu al companiei și pentru a obține emisii nete zero. Acest parteneriat marchează primul angajament de acest tip din România.

Grupul Iulius este prezent în patru orașe importante din România – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Portofoliul său include peste 310.000 mp de spații comerciale închiriabile în două proiecte de regenerare urbană cu destinație mixtă (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), o rețea națională de centre comerciale regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium).

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online