KazMunayGas ar fi aproape de a prelua benzinăriile Lukoil din România

74

 

Se pare că grupul kazah de stat KMG (KazMunayGas), care deține grupul românesc Rompetrol și, prin urmare, cea mai mare rafinărie din România (Petromidia), ar fi ajuns la un acord cu grupul rus Lukoil pentru preluarea benzinăriilor din România, potrivit unor surse familiare cu negocierile, citate de Ziarul Financiar.

Însă nu este pe deplin clar, dacă acordul vizează toate cele 315 stații Lukoil din România.

Iar, la sfârșitul anului 2022, grupul Shell se număra printre cei interesați de rețeaua de stații Lukoil.

Cele 315 unități, după cum se arată pe site-ul Lukoil România, au locații foarte bune, unele chiar în centrul orașelor, ceea ce le face atractive ca viitoare locații și pentru încărcătoare de mașini electrice.

Aşadar, preluarea benzinăriilor Lukoi ar rezolva o problemă mai stringentă a KMG: și anume investirea, prin intermediul Fondului de Investiții în Energie Kazah-Român (FIEKR, deținut în parteneriat cu statul român), în 80 de benzinării. KMG s-a angajat să realizeze prin intermediul FIEKR anumite investiții, inclusiv cele 80 de stații de benzină (scadente până la sfârșitul acestui an), în cadrul unui acord mai amplu care implică datoriile istorice ale rafinăriei Petromidia.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online