Knauf plănuiește investiții de 135 mil. euro în fabricile din România

30

 

În România, Knauf Insulation, producător de materiale izolante parte a grupului Knauf, a început construcția unei noi fabrici pe lângă cea achiziționată anul trecut la Târnăveni, județul Mureș, care urmează să fie finalizată și pusă în funcțiune în anul 2024.

Concret, investiția totală de la Târnăveni se ridică la peste 135 mil. euro și va genera o cifră de afaceri anuală suplimentară de peste 50 mil. euro, potrivit Ziarul Financiar.

Totodată, noua fabrică va angaja peste 100 de persoane, de la muncitori calificați la ingineri de automatizare sau de întreținere.

Astfel, în luna martie a anului trecut, compania Knauf Insulation a cumpărat fosta fabrică de vată minerală Gecsat din Târnăveni.

În contextul investiţional, în prima fază, finalizată în anul 2022, compania a investit peste 4 milioane de euro în modernizarea și recondiționarea fabricii existente, pentru a crește producția de la 7.000 de tone pe an de vată minerală la 10.000 de tone.

Iar noua fabrică, care urmează să fie finalizată în anul 2024, va avea o producție anuală de peste 75.000 de tone de vată minerală, atât pentru piața internă, cât și pentru piețele din Europa Centrală și de Est.

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online