Liderul PSD, Madcel Ciolacu pledează pentru o impozitare mai mare a capitalului

204

 

Liderul social-democraților români (PSD), Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, care probabil va prelua funcția de prim-ministru în luna mai în cadrul protocolului coaliției de guvernare, a susținut că o impozitare “atât de scăzută” a capitalului nu mai poate continua în România și a dat asigurări că un amendament în acest sens va fi introdus în Parlament de către partidul său.

Întrebat despre propunerea de reducere a contribuției la sistemul public de pensii (CAS) de la 25% la 20%, parafată de partenerii de guvernare ai social-democraților – Partidul Național Liberal (PNL) – Ciolacu a spus că susține, în principiu, o impozitare mai mică a muncii, dar, în același timp, nu se mai poate continua cu o impozitare a capitalului atât de scăzută cum este în România.

“Nu putem continua cu o impozitare a muncii de 45% (asigurări sociale, asigurări de sănătate și impozit pe venit), dar nici nu putem continua cu o impozitare a capitalului atât de scăzută cum este în România. Dacă vrem să ajungem la o economie ca cea a Germaniei, trebuie să vedem exact care sunt principiile (unei astfel de economii ). Înțeleg aceste propuneri, sunt de acord cu ele, sunt ferm convins că, totuși, grupul parlamentar al PSD va veni cu un impozit pe capital care să creeze un echilibru corect”, a declarat președintele PSD, citat de Economica.net.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online