Lucrările la parcul fotovoltaic de 1,5GW din sudul României vor începe în primăvara anului viitor

146

 

Lucrările de construcție la marele parc fotovoltaic (PV) planificat la Dăbuleni, în sudul României, vor începe cel târziu în primăvara anului 2024, potrivit Agenției Domeniilor Statului (ADP) – care va contribui cu terenul pentru proiect.

Hidroelectrica, o centrală hidroelectrică controlată de stat, ar fi partener în acest proiect, unul dintre cele mai importante proiecte ecologice din Europa. Investiția va fi finanțată din fonduri europene.

“Proiectul are ca termen final anul 2026. Asta înseamnă că undeva în toamnă, cel târziu în primăvara anului viitor, vor începe lucrările în teren”, a declarat șeful ADP, George Sava, potrivit Economica.net.

El a reamintit că instituția a demarat un proces de cartare a terenurilor deținute, în condițiile în care, în prezent, doar aproximativ 80.000 de hectare dintr-un total de circa 320.000 de hectare au cărți funciare.

Șeful ADS a mai declarat că instituția pe care o conduce derulează în prezent un proiect cu fonduri europene din care va rezulta o hartă digitală interactivă a terenurilor neproductive din România și a amintit că în prima zi de luni a fiecărei luni, pe site-ul instituției, sunt făcute publice terenurile libere deținute de ADS.

 

Sursa – www.romania-insider.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online